Przepisy fit

Placuszki z mąki kokosowej – z masłem orzechowym i bananem | PRZEPISY FIT

Sierpień 19, 2017

Hej hej :* Dzisiaj coś szybkiego i pysznego – na śniadanie lub kolację! Albo w każdej innej porze dnia 😀 Placuszki z mąki kokosowej z dodatkiem masła orzechowego i banana. Jeśli nie próbowaliście jeszcze połączenia masła z bananem – nadróbcie to natychmiast! Jest nieziemsko pyszne! Do placuszków użyłam mleka bez laktozy, ale możecie śmiało użyć każdego innego 🙂 Również na wierzch możecie dodać dowolne dodatki!

Składniki:

  • 2 jajka
  • pół szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki kokosowej (płaskie)
  • odrobina proszku do pieczenia (użyłam bezglutenowego)

Przygotowanie:

Zabawa z mąką kokosową jest taka, że chłonie wszelkie płyny – dlatego chwilę odczekajcie (2 minutki) i zobaczcie jaką konsystencję ma mikstura. Powinna być gęsta i „ciapkowata”, coś jak kaszka dla dziecka. 😀 Smażę na oleju kokosowym, nakładam łyżką niewielkie placuszki, na średnim ogniu. Placuszki są bardzo delikatne, pulchne i napompowane. Mogą przysparzać problemy podczas odwracania – polecam używać łyżki w tym celu 😀 Ale warto się potrudzić, bo są pyszne. 🙂 Mają 100% kokosowy smak. W połączeniu z bananem i masłem orzechowym – śniadanie mistrzów ♥

Jeśli zrobicie placuszki – oznaczcie mnie na Insta @recenzje_kosmetykow :*

Buźka :*

Komentarze